top of page
Search
  • Shokar Shoe Care & Cleaning

Химическо Чистене на Обувки без Химията - Как Правим Обувките ви Щастливи?

Updated: Aug 15, 2021

Това, че се зачитате тук, означава едно - грижа ви е за любимите ви обувки. Дотук добре. Но ще си позволим да припомним онази леко досадна, но много вярна фраза, че и пътят към ада е постлан с добри намерения. А когато става дума за почистване на обувки, често добрите намерения се материализират в... химически препарати.Необходима ли е химия при почистване на обувки?


Краткият отговор е НЕ! Истината е, че химията никога не е добра идея. Нейните съставки могат да съсипят една обувка по най-безмилостния начин. Нежните и скъпи материи, от които е съставен един чифт, във всички случаи са несъвместими с такива препарати, макар и да не си личи от първия път. Не е трудно да се заблудите от магическите способности на химията – тя умело премахва упорита мръсотия. Но резултатът винаги се оказва краткосрочен. Във времето химията показва истинското си лице и продуктите започват да се износват „от само себе си“. Материалите се накъсват, белите гумени тъкани пожълтяват, велурът се съсипва, лакът се лющи, а примерите продължават до безкрайност. И изобщо, има ли смисъл да напомняме, че химията е токсична и вреди на вашето здраве? Алергични реакции, обриви, непоносимост, които често нямат обяснение, обикновено се дължат на препарати с химичен състав.


Хората са свикнали, че сериозните замърсявания са уязвими само пред силни химически съединения или в по-сериозните случаи - с химическо чистене. А се оказва, че е точно обратното. Неслучайно все повече индустрии залагат на натуралните решения – хранителната, козметичната, модната... И тук не говорим само за функционалната страна на монетата. Да ограничим химията означава да мислим „зелено“, да действаме устойчиво и да не оставяме токсичен отпечатък. Вярваме, че е нужно да пазим природата, защото нейната сила често е неочаквана.


Как правим обувките ви щастливи?


Виждали ли сте всички онези Преди/След снимки на обувки със смайваща трансформация - от мръсни до почистени „като нови“? Е, процесът по преобразяването им не е тайна и с радост ще ви го разкрием. Решението всъщност го споменахме вече - натуралните съставки и масла в препаратите, които истинските професионалисти ползват. Най-добрите производители на почистващи продукти за обувки не добавят никаква химия в състава си, а техните препарати нямат химичен аналог. Натуралните продукти почистват в дълбочина и съживяват цветовете на обувките. Накрая вашите обувки са като излезли от химическо чистене на обувки, но… без химията.


Следващата стъпка към перфектното почистване? Препаратите се нанасят само и единствено на ръка – внимателно и с грижа към всеки отделен материал. Да, материалът е цар и определя начина на чистене. Всяко четкане е преценено според посоката на косъма, дълбочината на фугата или дори цвета на тъканта. Да почистиш една обувка до такава степен е истинско майсторство и никой друг процес не може да замени качеството на личното отношение.


А като стана дума за други процеси, нека споменем и най-популярния - пералнята. Отговорете си на тези въпроси: вашата пералня има ли програма за познаване на материите? Вашата пералня има ли програма за почистване на обувки от кожа, естествен косъм, набук? Вашата пералня може ли да прецени колко препарат да използва и къде точно да го нанесе? Ако отговорите на тези въпроси са отрицателни – няма нужда да изреждаме щетите, които тя би нанесла на любимия ви чифт. Сигурни сме, че всеки, който слага обувките си в пералнята, го прави със свито сърце. И често без да знае, че съществува удивителната услуга, наречена професионална грижа за обувки.


Химическо чистене на обувки на ръка и само с естествени препарати


Shokar e концепция за цялостна грижа за обувки – чрез почистване и поддръжка само с натурални препарати и единствено на ръка. Точно както трябва да бъде. Влагаме индивидуално отношение и използваме опита си и знанието за обувките. Когато става дума за любимия ви чифт – не сте единственият, който го е грижа. Но само вие може да направите първата стъпка по истинската грижа за тях – да ни позволите да ги почистим така, както заслужават.


Свържете се с нас през контактната форма тук в сайта на Shokar, за да заявите професионално почистване за своите обувки. Можете да ни откриете и на една от трите ни локации в София - в Изток, Лозенец, Борово, Младост, Бели Брези или да ни изпратите обувките си по куриер.


Посетете и www.shokar.shop, за да научите повече и за първия ни собствен натурален продукт за неутрализиране на миризми и повърхностни замърсявания Shokar Probiotic Shoe Spray.
#shoecarematters#shoecleaning#naturalproducts#sustainability#shoecare#shoecleaning#shoelaundry#shoeshine890 views0 comments
bottom of page